Over Suzanne

Foto1

Een Nederlandse in hartje Italië…

Ze drinkt, tegen de Italiaanse regels in, de hele dag door cappuccino. Ze eet spaghetti met mes en vork. Ook uit den boze. En ze begeeft zich inmiddels als een echte pro tussen de brutale Italiaanse weggebruikers. Hoe overleef je wonen in Rome?

Het begon met een reis door Italië en uiteindelijk een leven in Italië. Suzy says Ciao is bedacht door Suzanne (1982) die in hartje Italië verzeild is geraakt, doordat ze haar hart verloor aan een Italiaanse liefde en aan Italië. In 2015 gooide ze het roer om en besloot ze haar baan als schoolmaatschappelijk werkster op een middelbare school op te zeggen en haar leven in Nederland te verruilen voor Italië.

Met je Nederlandse hoofd functioneren in een totaal ander land. Het is een groot avontuur. Een kronkelig pad. Een grote leerschool. Gemis, onzekerheid, trots. Je hebt het echte leven nodig om met de tijd de juiste antwoorden te kunnen krijgen. Hoe zoet is la dolce vita nou eigenlijk? Je leest het hier in haar wekelijkse blog.

image1

6 gedachtes over “Over Suzanne

 1. Theo oortwijn zegt:

  Hoi Suus,
  Leuk hoot. Knap ook dat je wordpress gebruikt.
  Mooi verhaal. Je hebt al 121 hits zag ik. Dus je wordt goed gevolgd.
  Ben natuurlijk benieuwd naar het vervolg., maar belangrijker is dat je het goed hebt in Italië
  Succes
  Gr Theo

  Like

 2. Cindy zegt:

  Ehi, Suus cosa un’avventura andate a. È nel sangue penso!!. Fare qualcosa di bello fuori di lì il Roman… Godere e parlare con te presto! Grande bacio Cindy

  Like

 3. Nico Schoenmakers zegt:

  Hoi Suzanne, at heb je je emigratie en alles er omheen mooi beschreven. Een emotionele achtbaan, maar wel eentje waar je nooit meer uit wilt. Heel veel geluk met je amore in 2017 en een hartelijke groet van je oud-collega Nico. Hoe is het met je B&B? Is die al te boeken?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s